Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΑΔΕΡΦΕ ΑΕΚΤΖΗ.

Η παρούσα ιστοσελίδα φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς για έγκυρη και έγκαιρη ΑΕΚτζήδικη ενημέρωση.Το παρατηρητήριο, όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της ιστοσελίδας, μέσω των παρατηρητών του και των πηγών τους βρίσκεται παντού και γι’ αυτό μπορεί να παράσχει την εγκυρότερη πληροφόρηση για σειρά θεμάτων της ενιαίας Α.Ε.Κ.

Δεν εκπροσωπούμε τά συμφέροντα κανενός και γι’ αυτό και δεν αντιστρατευόμαστε κανέναν. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι όλα από δω και πέρα να γίνονται σωστά για να μην ξαναπεράσουμε όσα περνάμε τώρα.

Στην Αρχική σελίδα, δηλαδή εδώ πού ήδη είσαι, θα βρίσκεις τίς τελευταίες αναρτήσεις μας.          

Στην κατηγορία Χρονολόγιο, θα βρίσκεις όλα τά κείμενα της ιστοσελίδας.            

Στην κατηγορία Τα Σχόλια Μας, θα βρίσκεις τά σύντομα και αιχμηρά σχόλια μας.         

Στην κατηγορία Κατηγοριοποίηση θα βρίσκεις όλα τα κείμενα της ιστοσελίδας μας συσχετισμένα ανά θεματική ενότητα.                                    

Στην κατηγορία Κείμενα Που Μας Αρέσουν, θα βρίσκεις αναδημοσιευμένα κείμενα μη παρατηρητών.           

Στην κατηγορία Χρήσιμα Αρχεία, θα βρίσκεις υλικό αρχείου από Δημόσιες Αρχές για όλα τά τμήματα της Α.Ε.Κ.

Στη κατηγορία Σύνδεσμοι–Επικοινωνία, θα βρίσκεις συνδέσμους όσων ΑΕΚτζήδικων ιστοσελίδων εμείς έχουμε υπόψη, κατηγοριοποιημένων με βάση τον βαθμό ανεξαρτησίας τους, αλλά και θα μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας ή να εγγραφείς για να λαμβάνεις μήνυμα με τά νέα μας.    

Τέλος επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα τά κείμενα των συνεργατών-παρατηρητών δημοσιεύονται με ψευδώνυμο (εκτός και αν κάποιος επιλέξει διαφορετικά), όχι επειδή φοβόμαστε αλλά επειδή επιθυμούμε να σκέφτεσαι πάνω σ’ αυτά και να τά κρίνεις με βάση το περιεχόμενο και όχι τον συγγραφέα.

3 Φλεβάρη 2014,
παρατηρητές.

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ»
(ΑΛΛΟ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ)

Ήταν αναμενόμενο πως όσο καθυστερούσαν στην Κ.Α.Ε. ν’ ανεβάσουν τις δημοσιεύσεις στο ΓΕ.ΜΗ. τόσο αυτές θα έπεφταν μαζεμένες. Δημοσιεύτηκαν, λοιπόν, οι Ισολογισμοί της Χρήσης 2016-2017 και αυτής του 2017-2018 καθώς επίσης και η σύνθεση του Δ.Σ. Αυτή η τελευταία δημοσίευση θα μας απασχολήσει σήμερα (τους Ισολογισμούς θα τους παρουσιάσουμε την επόμενη εβδομάδα) ακριβώς λόγω της σημασίας της. Η απόφαση για το νέο Δ.Σ. ελήφθη από την Γ.Σ. της 27ης Μάρτη 2019 και μ’ αυτή καλύπτεται το κενό που είχε δημιουργηθεί από την λήξη της θητείας του προηγούμενου στις 26 Νοέμβρη 2018 (βλέπε εδώ). Όπως θα δούμε στο συγκεκριμένο ζήτημα οι ΑΕΚτζήδες έχουν πέσει θύματα είτε μιας άνευ προηγουμένου κοροϊδίας, είτε μιας άνευ προηγουμένου διοικητικής ανεπάρκειας.

ΔΥΟ ΓΑΥΡΟΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΝ
(ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ «ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ»)

Έχει μεγάλη πλάκα η «ερευνητική δημοσιογραφία» ειδικά όταν ασκείται μονόπλευρα προσπαθώντας να εξισορροπήσει (κατ’ αρχάς) ή/και να δημιουργήσει (στη συνέχεια) εντυπώσεις. Θυμάστε τα κείμενα των «γνήσιων Γαύρων» σχετικά με τις αγορές από την μητρική («Γαύρο του Βορρά») παικτών της Ξάνθης σε υπερβολικές κατά τους ερυθρόλευκους τιμές για την αξία τους (βλέπε εδώ & εδώ). Βέβαια, στις αποκαλύψεις τους είχαν την ευγένεια να μην υποκριθούν ότι «έπεσαν από τα σύννεφα». Τώρα ήταν η σειρά των ασπρόμαυρων της Θεσσαλονίκης να βγάλουν τ’ άπλυτα των κόκκινων στην φόρα. Αποκάλυψαν, λοιπόν, μια ακριβή αγορά από μέρους τους ενός παίκτη του Πας Γιάννινα (βλέπε εδώ). Και λοιπόν; Θα ρωτήσετε.

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΠΛΕΪ-ΟΦ
(ΝΙΚΗΣΕ Η Α.Ε.Κ. ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ)

Το κλείσιμο του Α’ Γύρου των πλέι-οφ (θεωρητικά) είχε μόνο ένα ντέρμπι και άλλο ένα «δυνατό» παιχνίδι. Το (θεωρητικό) ντέρμπι ήταν ο αγώνας της Τούμπας μεταξύ των δύο Δικεφάλων και το «δυνατό» παιχνίδι αυτό μεταξύ των Π.Α.Ο. και Άρη στο Ο.Α.Κ.Α. Από κει και πέρα ο αγώνας του «γνήσιου Γαύρου» με τον Ο.Φ.Η. στο Φάληρο δεν φαινόταν να κρύβει κάποια ιδιαίτερη πρόκληση για τους Πρωταθλητές. Έτσι όλοι οι επαγγελματίες του ποδοσφαίρου περίμεναν το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Τούμπας προκειμένου να δουν αν η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη θα μπορούσε να πάρει πλεονέκτημα 6β. (εκμεταλλευόμενη την έδρα της) ή αν η Α.Ε.Κ. θα μπορούσε να βγάλει αντίδραση στην άδεια από κόσμο Τούμπα. Άλλωστε στον συγκεκριμένο αγώνα συγκρούονταν οι ομάδες των δύο Πόντιων επενδυτών.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ Α.Ε.Κ. Ν.10.
(ΠΑΛΙ ΤΡΙΤΗ)

Συμπληρώθηκαν οι 30 αγωνιστικές (10/12) του Πρωταθλήματος (μαζί με τα play-off) το οποίο ο «γνήσιος Γαύρος» κατέκτησε με εμφατικό τρόπο. Στο φετινό ο μόνος τελεσίδικα τιμωρημένος με αφαίρεση βαθμών ήταν ο Πανιώνιος (-6β) εξαιτίας της μη αδειοδότησης του. Από κει και πέρα οι «Γαύρος του Βορρά» και Ξάνθη τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών εξ’ αιτίας της υπόθεσης πολυ-ιδιοκτησίας, η οποία εκκρεμεί στο CAS. Στο τέλος της 4ης αγωνιστικής των πλέι-οφ ο «γνήσιος Γαύρος» είναι πρώτος με 78β. με τον «Γαύρο του Βορρά» ν’ ακολουθεί με 59. Τρίτη είναι η Α.Ε.Κ. με 56β. Ακολουθεί Π.Α.Ο. με 47β. ο Άρης με 38β. και ο Ο.Φ.Η. με 35β. Από πλευράς τερμάτων ο «γνήσιος Γαύρος» είναι πρώτος με 62. Ακολουθούν ο «Γαύρος του Βορρά» με 55. Την τρίτη επίδοση έχει η Α.Ε.Κ. με 48. Στην άμυνα μόνον ο «γνήσιος Γαύρος» με 11 γκολ έχει την καλύτερη επίδοση. Την δεύτερη επίδοση έχει ο «Γαύρος του Βορρά» με 25 ενώ ο Π.Α.Ο. και Α.Ε.Κ. μοιράζονται την τρίτη επίδοση με 27.

ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ Π.Α.Ο.: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ
(ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ)

Σε μια διαφήμιση της για ι.χ.ε. που μπορούσε να κινηθεί και εκτός δρόμου η κατασκευάστρια μας ενημέρωνε πως αν δεν υπάρχει δρόμος (για να κινηθεί το ι.χ.ε) τον δημιουργεί. Καθώς δεν έχω οδηγήσει το συγκεκριμένο ι.χ.ε. δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν όντως η διαφήμιση ίσχυε και πόσο. Αυτό, όμως, που γνωρίζω είναι πως ο μπασκετικός Π.Α.Ο. είναι ανίκανος και απρόθυμος να κινηθεί «εκτός δρόμου» σε «αχαρτογράφητα νερά». Η απροθυμία του αυτή έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση μα την εικόνα του ισχυρού που θέλει να δώσει προς τα έξω. Επιπλέον, αν σήμερα υπάρχουν «χαρτογραφημένα» και γι’ αυτό ασφαλή νερά αυτό οφείλεται σε κάποιους που ρίσκαραν. Κάποιους που δεν συμπεριφέρθηκαν σαν τον μπασκετικό Π.Α.Ο.

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΛΕΪ-ΟΦ
(ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο «ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΑΥΡΟΣ» ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ Η Α.Ε.Κ.)

Η τέταρτη από τις δέκα (επίπονες για πολλές από τις ομάδες που μετέχουν) αγωνιστικές των πλέι-οφ περιλάμβανε παιχνίδια τα οποία θα μπορούσαν να είναι είτε εντελώς αδιάφορα, είτε πολύ ενδιαφέροντα. Το Σαββατιάτικο παιχνίδι σε άλλες εποχές θα ξεσήκωνε πολύ θόρυβο. Το Σάββατο, λοιπόν, έπαιζαν στο Ηράκλειο ο Π.Α.Ο.Β. με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, και τα δύο Κυριακάτικα παιχνίδια είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το πρώτο από τα δύο είναι το «κλάσικο της Θεσσαλονίκης» στην έδρα των κιτρινόμαυρων▪ εκεί που οι ασπρόμαυροι γνώρισαν την πρώτη ήττα τους φέτος. Το τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής μεταξύ της ελλιπούς Α.Ε.Κ. με τον Πρωταθλητή «γνήσιο Γαύρο» (το πρώτο από τρία) είχε σημασία μόνο από την άποψη της εικόνας των γηπεδούχων.

 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική