Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ (ΤΕΛΙΚΑ «Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ
(ΤΕΛΙΚΑ «Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ)

«Έχει η ζωή γυρίσματα» δεν λένε; Προφανώς αυτός που το σκέφτηκε και το διατύπωσε δεν είχε στο μυαλό του ούτε την Ευρωλίγκα, ούτε τους Μπερτομέου, Δ. Γιαννακόπουλο και Αφους Αγγελόπουλους. Είναι γνωστή η υποτιθέμενη κόντρα του με τον Μπερτομέου. «Κόντρα» γιατί όπως πλέον αποδεικνύεται υπάρχουν σοβαρές αιτιάσεις που αφορούν την Διοίκηση-Διαχείριση της Ευρωλίγκας από τον Μπερτομέου και δεν έχουν σχέση με μια αντιπάθεια προς το πρόσωπο του. Διαβάσαμε την είδηση πως 7 από τις 11 ομάδες με τα «κλειστά συμβόλαια» της Ευρωλίγκας: Π.Α.Ο., Γαύρος, Αρμάνι Μιλάνο, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ανατολού Εφές, Τ.Σ.Σ.Κ.Α. Μόσχας και Ζαλγκίρις Κάουνας σύμπηξαν μέτωπο εναντίον του (βλέπε εδώ). Μένει να δούμε αν αυτό το μέτωπο στοχεύει μόνο στην αναδιανομή των Εσόδων ή αν θα επιδιώξει και την αλλαγή του Μπερτομέου.

Σε κάθε περίπτωση η Ευρωλίγκα φαίνεται να έχει φτάσει στο «ταβάνι» των οικονομικών δυνατοτήτων της. Εφόσον αυτό ισχύει από δώ και πέρα κάθε ομάδα που θα προστίθεται με «κλειστό συμβόλαιο» δεν θα την δυναμώνει, αλλά θα την αποδυναμώνει οικονομικά. Η τελευταία εξέλιξη με το ραντεβού των «7» στην Αθήνα αποτελεί αν μη τι άλλο προσωπική δικαίωση του Δ. Γιαννακόπουλου και αντίστοιχα ξεφτίλα των Αφων Αγγελόπουλων, οι οποίοι φαίνονται να σύρονται πίσω από τον ιδιοκτήτη του Π.Α.Ο.

Δεδομένου ότι κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον Π.Α.Ο. -συζητώντας με άλλους 5 (σύνολο 7) τις αιτιάσεις-κατηγορίες που είχε διατυπώσει σε βάρος του Μπερτομέου ο Γιαννακόπουλος- σε συνδυασμό με τα παράπονα τους από την διαιτησία είναι ευνόητο ότι αν δεν είναι κομπλεξικοί πρέπει να βγουν και να ζητήσουν «συγγνώμη» για την στάση τους τα προηγούμενα χρόνια. Όμως, κάτι τέτοιο δεν θα το κάνουν γιατί είναι Γαύροι και οι Γαύροι ως γνωστόν είναι άσφαλτοι (που λέει και η Λαίδη).

Δεν πάει πολύς καιρός που αναρωτιόμαστε αν ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. Αν και τα πράγματα τελικά δεν πήγαν προς τα κει που όταν γραφόταν το κείμενο φαινόταν πιθανό να πάνε, ωστόσο, εκείνο μας το ερώτημα ίσως απαντηθεί προσεχώς. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να λησμονούμε αυτόν που ανοίγει τον δρόμο στις εξελίξεις κάνοντας δυνατή την αλλαγή.

Από το μέχρι στιγμής μέτωπο εναντίον του Μπερτομέου λείπουν οι τρεις Ισπανικές ομάδες και η έτερη Τουρκική. Ωστόσο, όλοι τους ξέρουν ότι μια «Ισπανική Ευρωλίγκα» θα χάσει πού από την εμπορική δυναμική της. Στην πλευρά των «7» υπάρχουν «δύο πολύ δυνατά ονόματα» χωρίς τα οποία η Ευρωλίγκα ΔΕΝ «στέκεται». Αυτά είναι η Τ.Σ.Σ.Κ.Α. Μόσχας και η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι υπόλοιπες 5 όσο ιστορικές και να είναι λειτουργούν περισσότερο ως «συμπλήρωμα» νομιμοποιώντας την διοργάνωση. Έτσι, δεν είναι διόλου απίθανο την επόμενη εβδομάδα και πριν αρχίσουν τα πλέι-οφ της η Ευρωλίγκα να βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο της διάσπασης. Μιας διάσπασης η οποία και θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Υ.Γ. Μιας και ο λόγος για την Ευρωλίγκα δεν υπάρχει καταλληλότερο σημείο για αυτό το εκ Ισραήλ σχόλιο σχετικά με την ομάδα των Αφων Αγγελόπουλων. Από τα δεδομένα δύο χρόνων εκτός Πρωταθλήματος (είτε στην Α1 είτε στην Α2) προκύπτει ότι η συμμετοχή μιας ομάδας μόνο στην Ευρωλίγκα δεν της προσφέρει κάποιο αγωνιστικό πλεονέκτημα. Το αντίθετο μάλιστα.

Έτσι αν και εφόσον οι Γαύροι καταφέρουν να επανέλθουν αγωνιστικά στην Α1 θα έχουν και αυτοί αποδεχτεί πως το πείραμα που επιχείρησαν στέφθηκε από απόλυτη αποτυχία. Το ζήτημα (και αυτό που ξεχωρίζει τους «μεγάλους» από τους υπόλοιπους) είναι αν θα το παραδεχτούν ζητώντας «συγγνώμη» πρώτα και κύρια από τους οπαδούς τους και στη συνέχεια απ’ όλους εμάς για τα καραγκιοζιλίκια τους.

Μια τέτοια κίνηση όμως, απαιτεί εκτός από τόλμη και αρετή. Μένει αν δούμε αν τα διαθέτουν οι Αφοι Αγγελόπουλοι.

20 Απρίλη 2021
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 138 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ (ΤΕΛΙΚΑ «Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ)