Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ; (Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΖΥΓΩΝΕΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ;
(Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΖΥΓΩΝΕΙ)

Πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες έχουν μεταφερθεί στο θέατρο, ενώ δεν είναι λίγα τα θεατρικά έργα που έγιναν ταινίες. Μια από τις ταινίες που μεταφέρθηκαν στο θεατρικό σανίδι είναι η γνωστή μας «Άνδρες έτοιμοι για όλα» (THE FULL MONTY). Η ταινία περιγράφει τ’ αδιέξοδα μιας ομάδας 6 άνεργων Βρετανών, οι οποίοι καλούνται να επιβιώσουν με τα κρατικά επιδόματα και με δουλειές του ποδαριού πληρώνοντας τ’ αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της «Μάγκυ» (Θάτσερ).

Στην απόγνωση τους και ενώ η πίεση για χρήματα μεγαλώνει καταλήγουν στο να παρουσιάσουν για μια και μόνη φορά στον γυναικείο πληθυσμό του Σέφιλντ (όπου τοποθετείται η ταινία) ένα θέαμα που δεν θα ξεχάσει όσο ζεί. Έναντι εισιτηρίου θα χορέψουν και οι 6 ταυτόχρονα μπροστά στις ξελιγωμένες γυναίκες της πόλης βγάζοντας κάθε φορά και από ένα ρούχο μέχρι να βγάλουν και το σώβρακο (σλιπάκι για την περίσταση).

Προφανώς και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι η ταινία «Άνδρες έτοιμοι για όλα» δεν συσχετίζεται με το γήπεδο της Α.Ε.Κ. (το οποίο τελευταία «τρέχει» ο ίδιος ο Μελισσανίδης) και την φάση στην οποία βρίσκεται. Και όμως όποιος το νομίζει αυτό έχει άδικο. Υπάρχει άμεση (και νομίζουμε εμφανής) συσχέτιση του Μελισσανίδη με τους 6 πρωταγωνιστές της ταινίας, την οποία και θ’ αποδείξουμε παρακάτω.

Κατ’ αρχάς πρέπει πριν αποδείξουμε τη συσχέτιση ν’ αναφερθούμε στο ρεπορτάζ του γηπέδου όπως αυτό διανεμήθηκε από την «επίσημη Α.Ε.Κ.» στα ΑΕΚτζήδικα Μ.Μ.Ε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η μελέτη των υψομετρικών τελειώνει όπου να ’ναι και με αυτή ο φάκελος θα είναι πλήρης οπότε και η Δ.Α.Ο.Κ.Α. θα είναι σε θέση να τον εξετάσει στο σύνολο του (βλέπε εδώ). Παράλληλα η Αρχιτεκτονική Μελέτη θα εξεταστεί από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή, η οποία και θα πρέπει να δώσει την έγκριση της προκειμένου να εγκριθεί η Όικοδομική Άδεια.

Φυσικά για το «επίσημο ρεπορτάζ» του γηπέδου δεν υπάρχει ζήτημα έγκρισης τόσο από την Δ.Α.Ο.Κ.Α. όσο και από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή. Θεωρούνται και οι δύο εγκρίσεις σίγουρες. Είναι όμως πράγματι έτσι;

Εμείς εδώ και καιρό σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα παραπάνω. Έτσι και σήμερα σας ξεκαθαρίζουμε ότι η Δ.Α.Ο.Κ.Α. προκειμένου να ελέγξει τον φάκελο για να εκδώσει την Οικοδομική Άδεια πρέπει προηγουμένως να έχει την έγκριση της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής. Συνεπώς οι δύο διαδικασίες ΔΕΝ είναι παράλληλες, αλλά η μια προϋποθέτει την άλλη.

Επιπρόσθετα από άτομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν εκφράζεται η άποψη ότι όπως έχει η Αρχιτεκτονική Μελέτη ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή. Όσοι έχουν παρακολουθήσει από κοντά το γηπεδικό θα θυμούνται (είχαμε άλλωστε αναφερθεί και εμείς σ’ αυτή) την δήλωση του Μελισσανίδη ότι ΔΕΝ πρόκειται ν’ αλλάξει οτιδήποτε από το σχέδιο της «Αγιά Σοφιάς». Έτσι όμως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κολλήσει το θέμα στην Αρχιτεκτονική Επιτροπή.

Γίνεται προφανές ότι όπως και στην ταινία οι 6 πρωταγωνιστές έτσι και ο «Τίγρης» έχει φτάσει στο κομβικό σημείο που θα φανεί αν ήταν σωστά προετοιμασμένος. Τόσο καιρό για το θέμα του γηπέδου γράφονταν είτε λίβελοι, είτε υπεραισιόδοξα κείμενα. Τόσο καιρό και αν εξαιρέσουμε τις εγκρίσεις για σύνδεση με τα δίκτυα της Ε.ΥΔ.Α.Π. κ.λ.π. και την Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστικά θετική εξέλιξη. Ακόμα και η υπογραφή της Μ.Π.Ε. από τον Σκουρλέτη έχει αν την καλοεξετάσουμε «κενά» και σε κάθε περίπτωση η υπογραφή της δεν μας λέει τίποτα (και δεν προεξοφλεί τίποτα) για την Οικοδομική Άδεια. Παραλληλίζοντας την κατάσταση στην οποία βρισκόταν μέχρι τώρα το γήπεδο με την ταινία είναι σαν να λέμε ότι βρίσκεται στις πρόβες, όταν ακόμη οι 6 πρωταγωνιστές μας μπορούν ν’ ακυρώσουν την παράσταση.       

Όταν όμως μιλάμε για την κυρίως διαδικασία της έκδοσης της Οικοδομικής Άδειας, τότε είναι σαν να μιλάμε για την παράσταση. Πράγμα που σημαίνει ότι ο «Τίγρης» είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην έκδοση της Οικοδομικής Άδειας. Τώρα που θα βγούν όλα στο φώς θα φανεί αν ο φάκελος είναι πλήρης και αν είναι αν όλα τα περιεχόμενα του είναι συμβατά με την νομοθεσία.

Κοντολογίς τώρα θα φανεί η ποιότητα της δουλειάς του Ανδριόπουλου και της ομάδας του, όπως επίσης τώρα θ’ απαντηθεί το ερώτημα αν έχουν δίκιο οι «περίεργοι» που ισχυρίζονται ότι υπάρχει ήδη Οικοδομική Άδεια σε ισχύ για το γήπεδο. Η στιγμή που ο «Τίγρης» θαρρετά πρέπει να βγάλει όλα του τα ρούχα στη σκηνή αναλαμβάνοντας και το ανάλογο ρίσκο έφτασε. Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις του κοινού…    

 

17 Αυγούστου 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4600 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ; (Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΖΥΓΩΝΕΙ)