Font Size

SCREEN

Cpanel

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ Νο 2 & ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ Νο 2 & ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ.

Έμαθα από σίγουρη πηγή τήν προηγούμενη βδομάδα, ότι η περίπτωση τών ΑΕΚτζήδων και ειδικά αυτών που ηγούνται τής Ερασιτεχνικής θα είναι διδασκόμενο μάθημα στό πρόγραμμα τής Σχολής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αρχικά τό θεώρησα υπερβολή κάποιου κακεντρεχούς. Όταν όμως τό σκέφτηκα με ψυχραιμία είδα ότι δεν είχε καθόλου άδικο ο συνομιλητής μου.

Έγραφα τίς προάλλες για τό θέμα που είχε δημιουργηθεί με τόν λογιστή τού Σωματείου (βλέπε εδώ). Σημείωνα για τήν σημασία που ένας καλός λογιστής έχει για τό σωματείο, ειδικά αν και συναισθηματικά ταυτίζεται μαζί του (ο συγκεκριμένος είναι και οπαδός της ΑΕΚ).

Εφιστούσα τήν προσοχή στήν διοίκηση να είναι προσεκτική και συνετή στίς κινήσεις της και αν δεν μπορεί να τόν μεταπείσει, τουλάχιστον να μεριμνήσει για τήν σωστή και έγκαιρη αντικατάσταση του. Απ’ όσα έμαθα τήν Πέμπτη το βράδυ, η διοίκηση δεν κατάφερε και σ’ αυτό τό θέμα ν’ ανταποκριθεί στίς απαιτήσεις τής συγκυρίας αυτής.

Μετά από εύλογο χρονικό διάστημα –όπως και να τό μετρήσει κανείς– κατά τό οποίο ο λογιστής του Σωματείου περίμενε να παραδώσει στόν αντικαταστάτη του, αποφάσισε τελικά να τούς τά «βροντήξει» και να ρίξει «μαύρη πέτρα πίσω του». Ήταν όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στην Ερασιτεχνική απλήρωτος τούς τελευταίους 10 μήνες και η διοίκηση μας που φωτογραφίζεται με τήν γυναικεία ομάδα βόλλευ δεν μπορούσε να τού δώσει ούτε καν κάποια λεφτά που από τήν τσέπη του είχε πληρώσει για λογαριασμό τού Σωματείου. Και μη φανταστεί κανείς κανένα μεγάλο ποσό, τριψήφιο ήταν. Ούτε καν αυτά. Κατά τ’ άλλα μαζεύουμε τρόφιμα για τήν Κεφαλονιά. Μήπως κάποιοι εργαζόμενοι στό Σωματείο κατάγονται από τήν Κεφαλονιά και έτσι πάρουν και αυτοί κάποια τρόφιμα να «λιγδώσει τ’ άντερο τους»; Τό «αστείο» τής υπόθεσης είναι ότι αυτοί οι οποίοι δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο για να σώσουν τό Σωματείο στό σύνολο του –και όχι κάποια τμήματα μόνο– τό μόνο που έκαναν ήταν ν’ απενεργοποιήσουν τούς κωδικούς του λογιστή στό ΤAXIS μη τυχόν και τούς κάνει καμιά ματσακουλιά. Λες και στήν κατάσταση που έχουν φέρει τό Σωματείο χρειάζεται η «βοήθεια» κανενός απέξω.

Η σημερινή διοίκηση είναι συνέχεια τής κατάστασης που δημιουργήθηκε από την επικράτηση της Original στίς εκλογές τού Σωματείου. Η σημερινή διοίκηση χρωστά τήν εκλογή της στη στήριξη της Original και στό «χρίσμα» τού «Τίγρη». Κάποια από τά νυν μέλη είτε ήταν και σε προηγούμενες διοικήσεις, είτε περιφερειακά βοηθούσαν τό Σωματείο. Αυτή η διοίκηση βρήκε τό Σωματείο σε κακή κατάσταση (από ποιόν άραγε;) με τούς εργαζόμενους 9 μήνες απλήρωτους και τώρα μετά από 8 μήνες κατάφερε να κάνει τό 9μηνο 10μηνο. Πρόλαβε δε να υπογράψει δύο συμβάσεις με τήν «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» τίς οποίες κράτησε όσο μπορούσε μυστικές, αλλά λόγω τού Ενημερωτικού Δελτίου ήρθαν στό φώς ή όπως λέμε εμείς εδώ «NON VELAT UMBRA DIEM».

Ας δούμε λοιπόν ποιά είναι ως τώρα τά κατορθώματα της:

Η πρώτη χρονικά σύμβαση υπεγράφη στίς 18/11/2013 και είναι τόσο αόριστη και γενικόλογη που έχει τόν χαρακτήρα προσύμφωνου. Με αυτή εκδηλώνεται η πρόθεση της Ερασιτεχνικής να παραχωρήσει τό οικόπεδο για τήν ανέγερση τού γηπέδου, χωρίς όμως να αναφέρονται οι όροι της παραχώρησης. Επιφυλάχθηκαν να τό κάνουν αργότερα με τήν υπογραφή τής οριστικής σύμβασης, αν μέχρι τότε δεν ρυθμίζονταν οι όροι με νόμο όπως αυτός που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και ήδη προκάλεσε αντιδράσεις για τό περιεχόμενο του (βλέπε εδώ & εδώ). Δεν τολμούν να βάλουν τήν υπογραφή τους σ’ ενα κείμενο με τό οποίο απεμπολούνται όλα τά δικαιώματα τής Ερασιτεχνικής και περιμένουν να τούς σώσει τό κράτος με τήν νομοθετική του ρύθμιση.  

Η δεύτερη χρονικά υπεγράφη στίς 16/12/2013 και με αυτή έρχεται η Ερασιτεχνική εκ τών υστέρων να καλύψει αναδρομικά (από 30/8/2013) τήν «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» η οποία και για λογαριασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος και μόνο υπέγραψε χορηγικές συμβάσεις με Ο.Π.Α.Π. & FORTHNET. Σε εκτέλεση της παραπάνω σύμβασης (για τήν σύμβαση περισσότερα εδώ) η Ερασιτεχνική τιμολόγησε 1.068.344,75 τό οποίο επιβαρύνθηκε με Φ.Π.Α. 245.719,29 ευρώ. Ρωτάμε λοιπόν τό Φ.Π.Α. τό αποδώσανε ή πληρώσανε τίς υποχρεώσεις κάποιου άλλου πλήν τού ποδοσφαιρικού τμήματος; Γιατί τούς υπαλλήλους σίγουρα δεν τούς πληρώσανε. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι η «Δικέφαλος» έχει πληρώσει έναντι τού ποσού αυτού τά 1.112.564.

Επειδή δεν θα επανέλθουμε στα τού Σωματείου γιατί μας πονά κάθε φορά που τό κάνουμε –παρά μόνο για κάτι θετικό– θέτουμε όλα τά ερωτήματα μαζί και περιμένουμε κάποια απάντηση που να βγάζει νόημα.

  1. Τί προτίθενται να κάνουν για τούς απλήρωτους επί τόσους μήνες εργαζόμενους;
  2. Ποιά είναι η οικονομική κατάσταση ανά τμήμα τού Σωματείου;
  3. Ποιές και πόσες είναι οι υποχρεώσεις τής Ερασιτεχνικής έναντι του Δημοσίου;
  4. Πότε θα κάνει απολογιστική για τό 2013 Γ.Σ. στήν οποία και να συζητηθεί η παραχώρηση τής έκτασης στή «Δικέφαλος»;
  5. Έχει λάβει διαβεβαιώσεις για οικονομικά ανταλλάγματα και ποιά είναι αυτά για τήν παραχώρηση τής έκτασης στήν «Δικέφαλος»;
  6. Συμφωνεί ή διαφωνεί με τήν προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση;

 

10 Μάρτη 2014.
παρατηρητής 2.

Διαβάστηκε 12346 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ Νο 2 & ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ.