Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΛΕΥΚΑ» ΚΑΙ «ΑΚΥΡΑ» ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
(ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΛΕΥΚΑ» ΚΑΙ «ΑΚΥΡΑ» ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ)

Ήταν αναμενόμενο οι κινητοποιήσεις των «οργανωμένων» για το θέμα του γηπέδου να λάβουν έκταση και να κλιμακωθούν λίγο πρίν την ώρα της κάλπης. Είναι κατανοητή και στις Δημοκρατίες θεμιτή η πίεση με την οποία διάφορες ομάδες πολιτών-ψηφοφόρων επιδιώκουν την δέσμευση πρίν τις εκλογές σχετικά με τους «δίκαιους σκοπούς τους». Στο κάτω-κάτω αν θες να κυβερνήσεις πρέπει ν’ αποδείξεις τόσο στις ομάδες πίεσης όσο και στο υπόλοιπο εκλογικό σώμα ότι αντέχεις την πίεση και ότι μπορείς (με κάποιο τρόπο) να τη διαχειριστείς. Εξίσου αυτονόητο είναι και το δικαίωμα στην κριτική (εκτός αν σχολιάζεις τις θρησκευτικές πεποιθήσεις Μουσουλμάνου) ανώνυμη και επώνυμη αρκεί να είναι εντός κάποιων ορίων.

Την Παρασκευή που μας πέρασε (16 Γενάρη 2015) αλιεύσαμε το παρακάτω σχόλιο στο blog SPORTS TRIUNFO (βλέπε εδώ). Το μόνο που θα σχολιάσουμε σχετικά είναι ότι τα παρ' ολίγον επεισόδια όπως αυτά της χθεσινής (19 Γενάρη 2015) πορείας (βλέπε εδώ) θα ήταν αποτέλεσμα τόσο της επαμφοτερίζουσας στάσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (ο οποίος πρώτα διαπραγματεύθηκε και συμφώνησε για την ρύθμιση της «Αγιά Σοφιάς» και μετά υπαναχώρησε) όσο και της ανάγκης εκτόνωσης του αισθήματος αδικίας των ΑΕΚτζήδων τον πόθο των οποίων για γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια τόσο βάναυσα έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και κακοποίησης από τον Κ.Α.Τ. Ωστόσο οι ΑΕΚτζήδες που συμμετείχαν στην πορεία δεν «τσίμπησαν» και στάθηκαν στο ύψος της περίστασης, όπως ακριβώς επιβάλλεται όταν διαμαρτύρεσαι ειρηνικά.

Το παρ' ολίγον καμένο εκλογικό περίπτερο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενώ δεν θα πρόσφερε τίποτα στην υπόθεση του γηπέδου της Α.Ε.Κ. θα πρόσφερε αρκετά ψηφουλάκια στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που παλεύει ψήφο-ψήφο για την αυτοδυναμία. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η αυτοδυναμία για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απέχει μόνο δυό-τρία καμένα εκλογικά περίπτερα μακρυά. Αν τελικά κατορθώσει ο Τσίπρας να κάνει μόνος του κυβέρνηση αυτό θα είναι ένα κόμη κατόρθωμα του Κ.Α.Τ. ο οποίος θα έχει κάνει το 3 στα 3 (Δούρου, Βασιλόπουλος, Τσίπρας). Φανταστείτε να έκανε ο Κ.Α.Τ. πράγματι αγώνα κατά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τι γλέντια θα είχαμε.    

Κλείνοντας δώσουμε (χωρίς χρέωση εννοείται) στους αγανακτισμένους ΑΕΚτζήδες ψηφοφόρους μια χρηστική συμβουλή:

Κάθε λευκή ή άκυρη ψήφος ευνοεί τον πρώτο, αφού αυτός που ρίχνει «άκυρο» ή «λευκό» με την επιλογή που κάνει είναι σαν να ψηφίζει τον πρώτο. Αν δεν ήθελε να ψηφίσει άμεσα ή έμμεσα τον πρώτο θα επέλεγε κάποιον από τους υπόλοιπους. Αυτοί που διαδίδουν ότι τα «λευκά» συνυπολογίζονται στα έγκυρα λένε χαζομάρες έχοντας παρανοήσει την εκλογική νομοθεσία. Τόσο τα «άκυρα» (αυτονόητο) όσο και τα «λευκά» (λογικό) όχι μόνο δεν συνυπολογίζονται στο «εκλογικό μέτρο» (τις ψήφους που απαιτούνται για την εκλογή ενός βουλευτή, αλλά αυξάνουν τα ποσοστά όλων των κομμάτων.  

Π.χ. Αν το πρώτο κόμμα λαμβάνει 41 ψήφους στους 100 από τους οποίους οι 20 είναι άκυρα και λευκά τότε το τελικό του ποσοστό από 41% εκτινάσσεται στο 51,25%.

Συνεπώς αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι έτσι κι αλλιώς πρώτος την Κυριακή κάθε «άκυρη» ή «λευκή» ψήφος ανεβάζει τα ποσοστά του και τον φέρνει πιο κοντά στην αυτοδυναμία.

 

Υ.Γ. Ανέκαθεν η επαρχία βρισκόταν σε «διαφορά φάσης» σε σχέση με τα αστικά κέντρα αντιλαμβανόμενη διαφορετικά (και ίσως καθαρότερα) μερικά σημαντικά ζητήματα. Από την άποψη αυτή δεν είναι ούτε ανεξήγητη ούτε περίεργη η διάσταση απόψεων μεταξύ των «οργανωμένων» της επαρχίας με αυτούς της Αθήνας για τον τρόπο που προσεγγίζουν και αντιμετωπίζουν το ζήτημα του γηπέδου.

 

20 Γενάρη 2015.
παρατρητήριο.

Διαβάστηκε 7650 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΛΕΥΚΑ» ΚΑΙ «ΑΚΥΡΑ» ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ)