Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ (ΓΙΑΤΙ Η Α.Ε.Κ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
(ΓΙΑΤΙ Η Α.Ε.Κ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ)

Πριν το εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης για το Κύπελλο ο Μανόλο Χιμένεθ είχε τέσσερις νίκες (και μάλιστα συνεχόμενες) σε πέντε παιχνίδια. Προφανώς, το Κύπελλο ως διοργάνωση είναι περισσότερο σημαντικό για την Α.Ε.Κ. παρά για τον Απόλλωνα και αυτό έπρεπε ν’ αποδειχθεί εντός γηπέδου. Το Κύπελλο Ελλάδας τα τελευταία χρόνια ως διοργάνωση έχει αναβαθμιστεί σε πεδίο οξύτατης αντιπαράθεσης με έντονο παρασκήνιο. Επιπλέον όλων των ευτράπελων που ζούμε τα τελευταία χρόνια όπως π.χ. τον ορισμό (πάντα την τελευταία στιγμή ότι και να λέει η προκήρυξη) της έδρας του Τελικού κανείς μας δεν περίμενε την φετινή αναβάθμιση του θεσμού.

Ναι! ο θεσμός αναβαθμίστηκε ακόμη και αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι. Το «κακό» στην περίπτωση μας είναι πως η αναβάθμιση οφείλεται στο κορονοϊό. Μπορεί το Κύπελλο ν’ άρχισε με την Α’ Φάση στις 28 Οκτώβρη με συμμετοχή ομάδων μικρότερων κατηγοριών (βλέπε εδώ), αλλά αυτό στην Ελλάδα του σήμερα δεν σημαίνει ότι θα συνεχιστεί όπως ήταν προγραμματισμένο. Κάθε άλλο μάλιστα. Αρκεί μια απόφαση για επιστροφή των χρημάτων που οι ερασιτεχνικές ομάδες είχαν πληρώσει για να συμμετάσχουν (βλέπε εδώ).

Έτσι, λόγω κορονοϊού μετά την Α’ Φάση παρακάμπτουμε την Β’ και προχωράμε στην Γ’ Φάση στην οποία και μετέχουν ΜΟΝΟ οι ομάδες της Α’ Εθνικής. Με την απόφαση αυτή η Ε.Π.Ο. κατάφερε δύο πράγματα:

  • Αφ’ ενός να εισαγάγει την ιδέα(;) διοργάνωσης Κυπέλλου για κάθε Κατηγορία χωριστά και,
  • αφ’ ετέρου να μετατρέψει το φετινό Κύπελλο Ελλάδας σε «Λιγκ Κάπ».

Αυτή η μετατροπή είναι και η «αναβάθμιση» που σας έλεγα. Μόνο που τώρα τίθεται το ζήτημα του ποιος (ή θα έπρεπε να) είναι ο διοργανωτής της νεοπαγούς αυτής διοργάνωσης. Αν πρόκειται περί του Κυπέλλου Ελλάδας τότε διοργανωτής του είναι δικαιωματικά η Ε.Π.Ο. Αν, όμως, πρόκειται περί Λίγκ Κάπ τότε διοργανωτής του θα έπρεπε να είναι η SUPER LEAGUE. Πιθανότατα στην πράξη η διαφορά είναι μικρή μιας και η (αν)ικανότητα καθενός διοργανωτή είναι πάνω-κάτω η ίδια. Βέβαια, θα μπορούσε να υπάρξει συν-διοργάνωση, αλλά ίσως τότε τα πράγματα να ήταν ακόμα χειρότερα.

Πιστεύω πως είναι ξεκάθαρο ότι αφού πλέον δεν πρόκειται περί του Κυπέλου Ελλάδας, αλλά περί Λίγκ Κάπ και με δεδομένο πως το πρώτο και μοναδικό ως τώρα το έχει κατακτήσει η Α.Ε.Κ. ΔΕΝ χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να καταλάβετε για ποιο λόγο την έχρισα (στον υπότιτλο) ως το απόλυτο φαβορί. Το μόνο που απομένει είναι μια «ευνοϊκή» κλήρωση στα προ-ημιτελικά.

Α! να μη το ξεχάσω. Η χθεσινή νίκη με 2-0 ήταν η πρώτη του στο Κύπελλο και πέμπτη (και μάλιστα συνεχόμενη) σε έξι παιχνίδια. Περιμένατε κάτι διαφορετικό;

21 Γενάρη 2021
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 454 φορές