Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ (ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΜΑΚΗΣ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ
(ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΜΑΚΗΣ;)

Η απόπειρα δωροδοκίας του τερματοφύλακα του Άρη Σιαμπάνη είναι όντως περίεργη. Σύμφωνα με το «σενάριο» της υπόθεσης πρώην παράγοντας του «Γαύρο του Βορρά» επιχείρησε να δωροδοκήσει τόσο τον Σιαμπάνη όσο και έναν-δύο άλλους παίκτες του Άρη για να έχουν μειωμένη απόδοση στο επερχόμενο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Σιαμπάνης ήταν μεν μέχρι εκείνη τη στιγμή ο βασικός τερματοφύλακας του Άρεως, αλλά πολύ περισσότερο ήταν πρώην παίκτης του «γνήσιου Γαύρου». Αυτή η παράμετρος είναι και η πλέον ενδιαφέρουσα και πιθανών εξηγεί πολλά περισσότερα για την εμπλοκή του συγκεκριμένου παίκτη, ο οποίος έχει πλέον βρεθεί να είναι το κεντρικό πρόσωπο στην νέα φάση της διαμάχης των δύο Γαύρων.

Αφού ο Σιαμπάνης ήταν πρώην παίκτης της ομάδας του Πειραιά θα πρέπει να ήταν αναμενόμενο πως ένας από τους πρώτους που θα ενημέρωνε για την απόπειρα δωροδοκίας θα ήταν κάποιος από την πρώην ομάδα του. Αν δε ισχύει αυτό που υπαινίσσεται η πλευρά του «Γαύρου του Βορρά» (ότι για ν’ αφήσει τα 200 χιλιάρικα του συμβολαίου του για να παίζει στον Άρη με 30 κάτι ύποπτο συμβαίνει), τότε τόσο ο πρώην παράγοντας που τον προσέγγισε όσο και αυτός που (υποτίθεται ότι) τον έστειλε θα έπρεπε να είναι σίγουροι ότι η απόπειρα όχι μόνο ήταν καταδικασμένη αλλά και ότι θα διέρρεε και μάλιστα από την ομάδα του Πειραιά. Στη περίπτωση αυτή (η οποία είναι και η πιθανότερη κατ’ εμένα) η απόπειρα ήταν ψεύτικη και αποσκοπούσε στο να προκαλέσει την αντίδραση που προκάλεσε και εξυπηρετεί τους όποιους σχεδιασμούς του «Γαύρου του Βορρά». Αν, όντως, ισχύει αυτή η προσέγγιση τότε αυτοί που την επιχείρησαν ήταν σίγουροι ότι η απόπειρα δωροδοκίας θα αποτύγχανε.

Βέβαια, υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο το οποίο υποστηρίζουν οι «γνήσιοι Γαύροι». Το ενδεχόμενο αυτό είναι η απόπειρα να ήταν κανονική και να επιλέχθηκε σκόπιμα ο Σιαμπάνης ακριβώς εξ αιτίας της σχέσης του με την ομάδα του Πειραιά, η επίκληση της οποίας θα τον καθιστούσε προκαταβολικά αναξιόπιστο. Δυστυχώς, δεν θα μάθουμε τι απ’ όλα αυτά ισχύει μιας και ο Σιαμπάνης δεν έπαιξε καλά τον ρόλο του.

Αν είχε υποκριθεί ότι δέχεται και στη συνέχεια παγίδευε τον πρώην παράγοντα του «Γαύρου του Βορρά» θα μπορούσαμε να βγάλουμε κάποια πιο ασφαλή συμπεράσματα (παρά το γεγονός ότι δεν θα μπορούσε ν’ αποδειχθεί η εμπλοκή της ομάδας του πρώην παράγοντα). Καθώς, κάτι τέτοιο δεν έγινε το μόνο που μας απομένει είναι να υποθέτουμε.

Αποκλείοντας την περίπτωση όλοι στην Διοίκηση του «Γαύρου του Βορρά» να είναι αφελείς στον υπερθετικό βαθμό (δηλαδή, ηλίθιοι με πτυχίο) μένουμε με την πιθανολόγηση ότι αυτή η απόπειρα ήταν σκόπιμα σκηνοθετημένη και εντάσσεται σ’ ένα γενικότερο σχέδιο με το οποίο ο Μάκης Γκαγκάτσης ελπίζει ν’ αποδείξει την διασύνδεση μεταξύ της ομάδας του Πειραιά και των κιτρινόμαυρων της Θεσσαλονίκης. Ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο μένει να το μάθουμε από τις προσεχείς εξελίξεις.

Με την θεωρία ενός γενικότερου σχεδίου εξηγούνται ικανοποιητικά όλα όσα συνέβησαν μετά την αποκάλυψη της απόπειρας. Έτσι, η αποκάλυψη των συμβολαίων του Σιαμπάνη με όλα τα σχετικά στοιχεία ήταν σκόπιμη και όχι κατά λάθος προκειμένου να προκαλέσει την αγωγή του ώστε στη συνέχεια ο «Γαύρος του Βορρά» να προχωρήσει σε «αποκαλύψεις». Δεν γνωρίζω τι στοιχεία μπορεί να έχει συγκεντρώσει ο «Γαύρος του Βορρά». Αυτό, όμως, που υποψιάζομαι είναι ότι τα στοιχεία είναι «περιστασιακά» και όχι δυνατά (αλλιώς θα είχε ήδη προχωρήσει σε καταγγελία στην Ε.Ε.Α.).

Το τελευταίο ερώτημα που περιμένει απάντηση (αν ισχύουν τα παραπάνω) είναι αν η απόπειρα δωροδοκίας είναι αντιπερισπασμός στην υπόθεση πολυ-ιδιοκτησίας ή αν αποτελεί μια προσπάθεια να πληρώσει η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη με το ίδιο νόμισμα αυτή του Βαγγέλη Μαρινάκη. Θεωρητικά θα μπορούσε να είναι και τα δύο. Σε κάθε περίπτωση το μέλλον θα δείξει και θα μας απαντήσει κάποιες τουλάχιστον από τις απορίες μας.

Τις επόμενες μέρες θα μοιραστώ μαζί σας τον τρόπο με τον οποίο κάποιος θα μπορούσε να προσπαθήσει ν’ αποδείξει την «ανάρμοστη» σχέση μεταξύ των κιτρινόμαυρων της Θεσσαλονίκης και των ερυθρόλευκων του Πειραιά. Μείνετε συντονισμένοι.

20 Γενάρη 2021
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 455 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ (ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΜΑΚΗΣ;)