Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ» (ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ»
(ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ)

Η Α.Ε.Κ. είναι ένας μαγικός κόσμος. Όπως σε κάθε μαγικό κόσμο αυτός που αποφασίζει να διαβεί το κατώφλι του έρχεται με πολλά και θαυμαστά πράγματα, κάποια από τα οποία δεν βρίσκονται πουθενά αλλού. Κάποια απ’ αυτά είναι θαυμαστά, κάποια σε προβληματίζουν και κάποια σου δημιουργούν αποστροφή. Το πιο θαυμαστό όλων -κατά την γνώμη μου- στην «αυλή των θαυμάτων» που ονομάζουμε Α.Ε.Κ. είναι ο ρόλος του Μελισσανίδη στα δρώμενα σ’ αυτή.

Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν μπορεί να προσεγγιστεί με την λογική (όποιος το δοκίμασε απέτυχε παταγωδώς και δοκίμασε το αίσθημα της πιο πικρής απογοήτευσης). Δεδομένου ότι η Α.Ε.Κ. είναι ένας μαγικός κόσμος η μόνη λύση είναι να το προσεγγίσουμε «μεταφυσικά». Να μην πάρουμε -δηλαδή- τοις μετρητοίς όσα δηλώνονται επισήμως, αλλά να υποθέσουμε εξ’ αρχής ότι οι πραγματικές επιδιώξεις των διοικούντων είναι αντιδιαμέτρου αντίθετες από αυτές που διακηρύσσουν και παραδέχονται επισήμως. Αν έχουμε δίκιο αυτό θ’ αποδειχθεί απ’ όσα θ’ ανακαλύψουμε στην πορεία. Αν όχι θα φτάσουμε σ’ αδιέξοδο από το οποίο μποτρούμε να βγούμε μόνο κάνοντας πίσω και αλλάζοντας τρόπο προσέγγισης.

Προσοχή όμως! Οτιδήποτε εξηγείται «μεταφυσικά» δεν τα πάει καλά με την λογική. Μας φαίνεται δηλαδή παράλογο και μερικές φορές ίσως να φαίνεται και «σχιζοφρενικό». Σίγουρα έχετε καταλάβει ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία κατατάσσω κυρίως τη σχέση του Μελισσανίδη με την (μετά τον υποβιβασμό στα Τάρταρα) Α.Ε.Κ. Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι ο Μελισσανίδης επιστρέφει στα διοικητικά της Α.Ε.Κ. για 2η φορά. Αρχικά είχε μπεί στην Α.Ε.Κ. την 3ετία ’92-’95. Η πρώτη του επιστροφή χρονολογείται το 1999 όταν δέχθηκε να λειτουργεί ως «μπροστινός της ENIC» αφού οι μετοχές παρέμεναν στ’ όνομα της. Η δεύτερη επιστροφή του είναι αυτή που βιώνουμε σήμερα και χρονολογείται από την Άνοιξη του 2013.  

Η δεύτερη επάνοδος του χαρακτηρίζεται από την απόφαση του να μην εμπλακεί άμεσα στα διοικητικά. Η απόφαση του αυτή ήταν προϊόν τόσο ανάγκης (λόγω νομικών κωλυμάτων) όσο και επιλογής (ήθελε νε δείξει πως η «νέα Α.Ε.Κ.» ανήκει σ’ όλους και όχι σε κάποιον συγκεκριμένα, ο οποίος και να έχει ΟΛΗ την ΕΥΘΥΝΗ). Μια από τις πρώτες του κιόλας αποφάσεις λίγο πριν την ίδρυση της νέας Π.Α.Ε. το 2014 ήταν η μη συμπερίληψη του Αλέξη Δέδε (που είχε επιλεγεί ως Διευθύνων Σύμβουλος) στην σύνθεση του Δ.Σ. Για το θέμα αυτό (το οποίο είχαμε καυστικά σχολιάσει) είχαμε γράψει αυτό το κείμενο. Ως δικαιολογία είχε προβληθεί ότι αυτό είχε κάνει και στο πρώτο του πέρασμα από την Α.Ε.Κ. Ούτε που τους πέρασε από το μυαλό ότι ακόμα και οι εποχές δεν ήταν οι ίδιες.

Για να μην αδικούμε όμως τον Μελισσανίδη και τους συν αυτώ κατάλαβαν εγκαίρως (πριν την ίδρυση της νέας Π.Α.Ε.) τη χαζομάρα τους και δεν προχώρησαν σ’ αυτή. Αντίθετα επέλεξαν ένα «κανονικό» Δ.Σ. απ’ αυτά που συμπεριλαμβάνουν και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο στη σύνθεση τους.

Φυσικά πήρε και άλλες αμφιλεγόμενες αποφάσεις όπως η ίδρυση και λειτουργία (όπως λειτουργεί) της Ε.Φ. ΑΕΚ τις οποίες και δεν θα σχολιάσουμε εδώ. εδώ θα σχολιάσουμε μόνο την τελευταία που και αυτή αφορά την διοίκηση της Π.Α.Ε.

Αναφερόμαστε στην απόφαση αντικατάστασης του Αλέξη Δέδε στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου από τον Μηνά Λυσάνδρου (βλέπε εδώ). Ο Αλέξης Δέδες (σ’ αντίθεση με τον συνονόματο του και μοόνο Αλεξίου) παραιτήθηκε της θέσης του προκειμένου να μην υπάρχει «σύγκρουση συμφερόντων» αφού αναλαμβάνει πόστο στην «Επιτροπή Εξομάλυνσης» (τρομάρα τους).          

Δεν θα σχολιάσουμε το βιογραφικό του ούτε θα μοιραστούμε μαζί σας (για την ώρα) τις πληροφορίες που συλλέξαμε για τον Λυσάνδρου ως επαγγελματία δικηγόρο. Πολύ περισσότερο δεν θ’ αναρωτηθούμε με ποια ιδιότητα τον παρουσίασε ο Μελισσανίδης στους εργαζομένους της Π.Α.Ε. (βλέπε εδώ). Με το μόνο που θ’ ασχοληθούμε είναι ότι επιλέχτηκε για «απόλυτο αφεντικό στην Π.Α.Ε.» (εδώ γελάμε) ένας 36άρης χωρίς καμία προηγούμενη διοικητική εμπειρία.

Για να γίνει καλύτερα κατανοητή αυτή η απόφαση θα σας δώσουμε μια αναλογία. Έστω ότι η ανάληψη της θέσης του Διευθύνοντα Συμβούλου στην Α.Ε.Κ. αντιστοιχεί στην ανάληψη της διοίκησης μιας Μεραρχίας. Φανταστείτε να παίρνετε έναν αξιόλογο και ταλαντούχο(;) Υπολοχαγό και να του αναθέτετε κατ’ ευθείαν την διοίκηση της Μεραρχίας. Χωρίς να του έχει ανατεθεί η διοίκηση καμιάς ενδιάμεσης μονάδας και χωρίς να έχει περάσει από την «Σχολή Πολέμου» (απ’ όπου αποφοιτούν όσοι προορίζονται για τα υψηλά πόστα).

Γι’ αυτό σας λέμε πως αυτή η απόφαση μπορεί να προσεγγιστεί μόνο «μεταφυσικά» και όχι λογικά απ’ όποια πλευρά και αν δοκιμάσουμε:

  • Αν πράγματι ο 36χρονος και άπειρος περί την διοίκηση Λυσάνδρου είναι το «απόλυτο αφεντικό», τότε η Α.Ε.Κ. εξαιτίας της απόφασης του «Διοικητικού Ηγέτη» της ρισκάρει πολύ.
  • Αν ο Λυσάνδρου δεν είναι το «απόλυτο αφεντικό» (σιγά μη κάθεται να παρατηρεί ο Μελισσανίδης και οι άνθρωποι του), τότε αυτό που δήλωσε ο Μελισσανίδης (για να στηρίξει τον Λυσάνδρου) όχι μόνο δεν έχει νόημα αλλά θα του γυρίσει και μπούμερανγκ.

Ακόμα δεν ξέρουμε τι από τα δύο θα θέλαμε να ισχύει. Δυστυχώς για την Α.Ε.Κ. και όπως έχουν από ιδιοκτησιακής άποψης τα πράγματα μόνον ο χρόνος θα δείξει τι επιδιώκει με την κίνηση αυτή ο Μελισσανίδης και πόσο αυτή είναι επικίνδυνη. Το μόνο που ελπίζουμε είναι να μην χρειαστεί πολύς χρόνος και οι όποιες επιπτώσεις να μην είναι αρνητικές για την ομάδα και την εταιρεία.

 

03 Νοέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3221 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ» (ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ)