Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η Α.Ε.Κ.; – ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΤΟ 2013-2014;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΡΗΜΑΔΑ ΜΑΝΑ Α.Ε.Κ.» 

Δημοσιεύουμε σήμερα μια ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ένωσης Φίλων ΑΕΚ σχετικά με την κατάσταση στο Σωματείο μας. Με την ανακοίνωση από τη μια τίθενται ερωτήματα τα οποία οφείλει η Διοίκηση ν' απαντήσει πειστικά και από την άλλη δίνονται απαντήσεις σε όσα ανεπίσημα -και μέσω των καναλιών παραπληροφόρησης που διαθέτει- διαρρέει ο Αλεξίου και οι συν αυτώ. Δεδομένης της αναξιοπιστίας της Διοίκησης του Σωματείου (την οποία διαπίστωσε εσχάτως και η ORIGINAL μη αποδίδοντας σ' αυτή τα λεφτά που μάζεψε από τις «Κάρτες Φίλων ΑΕΚ») θεωρούμε ότι η μόνη λύση είναι η διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου από ανεξάρτητο ελεγκτή για να δούμε επιτέλους τι έχει συμβεί στον έναν χρόνο που παίζαμε στα χωράφια της Γ' Εθνικής. Τότε που το κόστος του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν -σύμφωνα με τον Ταμειακό Απολογισμό του 2014- 5.538.675,30 Ευρώ!

ΓΙΑΤΙ  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η «Α.Ε.Κ.;»
ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΤΟ 2013-2014;

www.filoiaek.gr

Με ντροπή για την κατάντια της Ερασιτεχνικής να μην πληρώνει το προσωπικό της  και θλίψη για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, ενημερωθήκαμε από τα ρεπορτάζ των Μ.Μ.Ε. για τα όσα διημείφθησαν στην χθεσινή δίκη για καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών εργαζομένων στο σωματείο και τους αστείους ισχυρισμούς που προβλήθηκαν για την αντίκρουση των απαιτήσεων των εναγόντων που προσβάλουν την νοημοσύνη μας.

Γι’ αυτό, επανερχόμαστε και πάλι και ρωτάμε; Τι έγιναν, Κύριοι διοικούντες την ΑΕΚ, τα ποσά που εισέπραξε και διαχειρίστηκε το Σωματείο, κατά την περίοδο 2013-2014, κατά την οποία, η ποδοσφαιρική του ομάδα υποβιβάστηκε, «ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗΝ» και αγωνίστηκε, στο πρωτάθλημα της Ερασιτεχνικής Β΄ κατηγορίας;

Κατά την χρονική αυτή περίοδο, από τις εκλογές της 15ης Ιουνίου 2013, μέχρι τη 18η Ιουνίου 2014, όταν συστάθηκε η νέα ΑΕΚ-ΠΑΕ, κατά την οποία, το ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΑΕΚ έλαβε μέρος, με τη ποδοσφαιρική του ομάδα, στο πρωτάθλημα Β Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, εισέπραξε και διαχειρίστηκε, με διάφορες αιτιολογίες, από εισιτήρια αγώνων, χορηγίες, διαφημίσεις και από τα μέλη και φίλους του, πλέον των 10 εκ. ευρώ.

Τα έσοδα αυτά, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου και άλλα στοιχεία, που έχουμε συγκεντρώσει είναι, συνοπτικά, τα ακόλουθα και προήλθαν, από τις εξής πηγές:

α) Από κάρτες (εισιτήρια) διαρκείας της περιόδου 2013-2014, που διετέθησαν στους φιλάθλους, εισπράχθηκε ποσό  3.500.000 ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, από το οποίο (ποσό), το 50% (1.750.000 ευρώ) θα παρέμενε  στο Σωματείο και το υπόλοιπο 50% θα πήγαινε για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ, στη Ν. Φιλαδέλφεια.

β) Από χορηγίες της περιόδου 5/9/2013 – 18/7/2014, ποσό 3.584.509,22, όπως αυτό προκύπτει από την έκθεση του Δ.Σ. της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, προς τη ΓΣ της εταιρίας, επί του Ισολογισμού της 31ης/12/2014. Από το ποσό αυτό, είχε καταβληθεί στην Ερασιτεχνική ποσό 1.112.664 ευρώ, μέχρι τις 20.1.2014, όπως αναφέρεται στη σελ. 51 του Ενημερωτικού Δελτίου της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. Σύμφωνα με το άρθρο 19 του Καταστατικού του Σωματείου, το σχετικό γραμμάτιο εισπράξεως θα πρέπει να έχει τις υπογραφές του Προέδρου, του Γραμματέα και του Ταμία. Πρόεδρος μέχρι τις 29/5/2014 ήταν ο Κ. Κοτσάτος, Γραμματέας ο Γ. Κατσαδήμας και Ταμίας ο Γ. Μπέρκοβιτς. Τι λένε οι κύριοι αυτοί; Εισέπραξαν το ποσό αυτό ή όχι; Και αν το εισέπραξαν σε ποιό λογαριασμό κατατέθηκε και που πήγε; 

γ) Από απλά εισιτήρια αγώνων, περιόδου 2013-2014, ποσό 1.500.000 ευρώ,

δ) Διάφορες άλλες μικροχορηγίες, ποσό 200.000 ευρώ,

ε) Από διαφημίσεις, εντός γηπέδου, ποσό 400.000 ευρώ,

ζ) Από κάρτες διαρκείας επόμενης περιόδου 2014-2015, που διατέθηκαν μέχρι 18/7/2014, όταν και συστάθηκε η νέα ΑΕΚ – ΠΑΕ,     ποσό 1.500.000 ευρώ, περίπου.

Ήτοι, συνολικά, εισπράχθηκαν 10.684.509 ευρώ, κατά τη 14μηνη περίοδο Ιούνιος 2013 – Ιούλιος 2014, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται, στο ποσό αυτό, δωρεές και συνδρομές των μελών του Σωματείου μας και διαφόρων διοικητικών παραγόντων, όπως ανακοίνωσαν, στη Γ.Σ.

Γι’ αυτό, διερωτάται κάθε νοήμων φίλαθλος : Πώς είναι δυνατόν, με τόσες εισπράξεις, το Σωματείο ΑΕΚ (Ερασιτεχνική) να μην πληρώνει τα ενοίκια των Γραφείων του, επί της Λεωφ. Δεκελείας 138-140 και να γίνεται έξωσή του, από αυτά, για 5.000 ευρώ, να μην πληρώνει το προσωπικό του και να γίνεται επίσχεση εργασίας από αυτό, να μην καταβάλει τις αποζημιώσεις και τα έξοδα των αθλητών του και να διαλύονται τα τμήματά του;

Με το ερώτημα ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, απευθυνθήκαμε, κατ’ επανάληψη, στο Δ.Σ. του Σωματείου και συγκεκριμένα:

1.- Μέλη του Σωματείου και της Ενώσεώς μας, ζήτησαν, με γραπτή αίτηση που κατάθεσαν, συγκεκριμένες απαντήσεις του ΔΣ, στη ΓΣ της 30ης/7/2014, μεταξύ των θεμάτων της οποίας συμπεριλαμβανόταν και αυτό του οικονομικού απολογισμού, για το που πήγαν τα 10 εκ. ευρώ της περιόδου 2013-2014. Εντελώς περίεργα, όμως, κατά τη συνεδρίαση της ΓΣ, το ΔΣ απέσυρε το θέμα αυτό, από την ημερησία διάταξη, με διάφορες αβάσιμες και ανεπίτρεπτες προφάσεις..

2.- Στις 17/9/2014, μέλη του Σωματείου ζήτησαν απάντηση, από το ΔΣ, με την από 17/9/2014 αίτησή τους, που έλαβε αριθμ. πρωτ. 513/17-9-2014, στα ερωτήματα που είχαν τεθεί, για τη ΓΣ της 30ης/7/2014 και, κυρίως, τι έγιναν τα 10 εκ. ευρώ, επί της οποίας ουδεμία απάντηση έλαβαν.

3.- Στις αρχές Απριλίου 2016, εν όψει της Γ.Σ. της 8ης/4/2016, η διοικούσα ομάδα του Σωματείου ΑΕΚ,  αποτελουμένη εκ των, Αλεξίου (Προέδρου), Ασλανίδη (Αντιπροέδρου) και Κατσαδήμα (Γεν. Γραμματέα), ζήτησαν συνάντηση με εκπροσώπους μας   με τη μεσολάβηση του τέως Προέδρου Ανδρέα Ανατολιωτάκη. Η συνάντηση έγινε  στα Γραφεία του Ανατολιωτάκη, στο Σύνταγμα, στις 4/4/2016, κατά την οποία έλαβαν μέρος, οι πιο πάνω Αλεξίου, Ασλανίδης και Κατσαδήμαςκαι ως εκπρόσωποί μας, τα μέλη μας, Βασ. Καπετανόπουλος και Νικ. Σταθάκος,  Κατά τη συνάντησή αυτής, αφού προηγήθηκε συζήτηση, επί όλων των προβλημάτων του Σωματείου, ζητήθηκε, από τους Αλεξίου, Ασλανίδης και Κατσαδήμας από τους εκπροσώπους μας, να μην επιμείνουν, στο αίτημα  παροχής εξηγήσεων, στη ΓΣ, για το που πήγαν τα 10 εκ. ευρώ,  για το συμφέρον, δήθεν,  του Σωματείου!!!

Οι εκπρόσωποί μας, όπως ήταν φυσικό, αρνήθηκαν την πρότασή τους αυτή γιαυτό προσπάθησαν να βρουν τρόπο να μην εμφανισθούμε εμείς και ορισμένοι άλλοι φίλαθλοι, που γνώριζαν το θέμα, στη Γ.Σ της 8ης/4/2016, που, με νομικά ευάλωτο τρόπο, είχαν συγκαλέσει και γι’ αυτό είναι άκυρη και ανυπόστατη, για να ενημερώσουμε τα μέλη, για το τι συμβαίνει στο Σωματείο. 

Από τα πιο πάνω, γίνεται εμφανής η προσπάθεια αποφυγής της λογοδοσίας, με διαφόρους μεθοδεύσεις και ευάλωτα νομικά «τερτίπια», γεγονός που θεμελιώνει, περαιτέρω, τις αρχικές μας υποψίες, ότι κάτι σάπιο συμβαίνει, στο αθλητικό σωματείο ΑΕΚ και, κυρίως, αυτές τις μεθοδεύσεις, που αφορούν την είσπραξη και διαχείριση του ποσού των 10 εκ. ευρώ.

Οι μεθοδεύσεις αυτές προσβάλουν κάθε έννοια Κράτους Δικαίου  και σεβασμού των νόμων, την εφαρμογή των οποίων (νόμων) είναι επιφορτισμένη να ελέγχει η Πολιτεία, δια των αρμοδίων οργάνων της. Γι’ αυτό, μέλη μας, υπέβαλαν τρείς αναφορές-επώνυμες γραπτές καταγγελίες, στους αρμόδιους, Υφυπουργό και Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, με τις οποίες ζητούν να γίνει διαχειριστικός έλεγχος  του Σωματείου,  εφαρμόζοντας τον νόμο, επί της οποίας, παρά το γεγονός, ότι παρήλθε σημαντικό χρονικό διάστημα (η τελευταία υποβλήθηκε στις 21/7/2016), ΔΕΝ έλαβαν καμία απάντηση μέχρι σήμερα.

Ας πληροφορηθεί, λοιπόν, ο κόσμος της Α.Ε.Κ., υπεύθυνα,  από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, που πήγαν τα χρήματά του, που, με στερήσεις, κατέθεσε στο Σωματείο. Αλλά και το σπουδαιότερο, από στοιχεία που υπάρχουν και θα διασταυρωθούν, θα απαντηθούν και τα ερωτήματα, περί της όλης οργανώσεως και μεθοδεύσεως, για την υφαρπαγή και τον έλεγχο της ΑΕΚ, για ιδιοτελείς σκοπούς.

Ας σταματήσουμε, πια, να σφυρίζουμε αδιάφορα, ενώ η ΑΕΚ πεθαίνει και ας  δείξουμε, στους κυρίους αυτούς, ότι υπάρχουν και σκεπτόμενοι ΑΕΚτζήδες,  που θα αγωνιστούν, για να αποτρέψουν τη διάλυση και εξαφάνιση του Σωματείου της

ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ.

ΑΘΗΝΑ: 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ

Η Α.Ε.Κ. μας ενώνει, η ΑΛΗΘΕΙΑ μας δυναμώνει

                       

Διαβάστηκε 4040 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η Α.Ε.Κ.; – ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΤΟ 2013-2014;