Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ REAL ESTATE ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. (ΓΗΠΕΔΟ & ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ REAL ESTATE ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.
(ΓΗΠΕΔΟ & ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ)

Αγαπητέ μου οπαδέ της Α.Ε.Κ. Εσύ που δηλώνεις «περήφανος» για την ομάδα που υποστηρίζεις εξαιτίας της «Αυτοκρατορικής» καταγωγής της και της μοναδικότητας της. Εσύ που δηλώνεις ότι βάζεις την Α.Ε.Κ. πέρα και πάνω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και κόπτεσαι υπέρ της «Ένωσης» (ενότητας) η οποία άλλωστε είναι και το «συγκολλητικό συστατικό» του ονόματος της. Εσύ που νομίζεις ότι υποστηρίζοντας (με τον δικό σου τρόπο, όπως κάθε φορά νομίζεις) τον εκάστοτε «κουμανταδόρο» («Διοικητικό Ηγέτη») υπερασπίζεσαι την «ιδέα Α.Ε.Κ.». Εσύ, αγαπητέ μου οπαδέ, στην πραγματικότητα δεν είσαι περήφανος αλλά ψωρο-περήφανος.

Γιατί αν ήσουν περήφανος δεν θ’ ανεχόσουν την κοροϊδία των τελευταίων ετών. Μια κοροϊδία η οποία ήδη κορυφώθηκε τις τελευταίες μέρες και σύντομα θ’ αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο. Ωστόσο έχεις «ατράνταχτο» άλλοθι για αυτή σου την στάση. Σου έταξαν νέα μεγαλεία εκεί που έτρωγες συνεχείς σφαλιάρες από τον κάθε «τυχαίο» και είχες καταντήσει τελείως ανυπόληπτος. Σου έταξαν οικονομικά μεγαλεία εκεί που «δεν είχες στον ήλιο μοίρα». Σου έταξαν τέλος ένα νέο και μεγαλειώδες γήπεδο, αρκεί να «έβγαζες τον σκασμό» και να μην αντιδρούσες σε ότι γινόταν μη τυχόν και εκνευρίσεις τον «Αρχηγό» (κατά την «ΩΡΑ»).

Για το γήπεδο το μόνο που θα σου γράψω σήμερα είναι ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι πλέον σημαντικές. Όχι γιατί θα βγεί κάποια έγκριση ή κάποια άδεια, αλλά επειδή θα ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο σχετικά με το πιο βασικό ζήτημα του γηπέδου μας. Και όταν αυτό συμβεί (γιατί δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο) όλοι αυτοί που σου τριβέλιζαν το μυαλό με μονότονες διαβεβαιώσεις περί του νέου μας «Ναού» μην απορήσεις αν ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν. Αλλά αυτά θα τα πούμε τις επόμενες μέρες.

Τις τελευταίες μέρες διάβασες ομοιόμορφα δημοσιεύματα (copy-paste) σχετικά με το προπονητικό των Σπάτων. Διάβασες σχετικά με την πρόθεση της Π.Α.Ε. αρχικά ν’ αγοράσει τα Σπάτα και στη συνέχεια να τα επεκτείνει κτίζοντας ξενώνες και άλλα γήπεδα προπονήσεων (βλέπε εδώ).

Την επόμενη μέρα διάβασες για το ύψος του τιμήματος αγοράς των Σπάτων που συμφώνησαν προφορικά οι Νοτιάς και Μελισσανίδης και είναι πάνω από 8 εκ. Ευρώ, όσα δηλαδή χρωστά ο Νοτιάς για την αγορά των εκτάσεων και το κόστος κατασκευής του προπονητικού (βλέπε εδώ).

Αυτό που δεν διάβασες (γιατί δεν βόλευε) είναι ότι τα σχέδια του Νοτιά για επέκταση του προπονητικού κέντρου (αλλά και για εμπορικό κέντρο) κώλυσαν στο ΣτΕ, το οποίο και ακύρωσε απόφαση του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. (τότε) με την οποία ορίζονταν οι «χρήσεις γής» στο συγκεκριμένο σημείο παρακάμπτοντας τον Δήμο Σπάτων.

Αυτό που συναισθάνεσαι είναι ότι κάποιοι πάνε να βγάλουν λεφτά από την Α.Ε.Κ., αλλά δεν σ’ ενδιαφέρει και τόσο. Στο κάτω-κάτω στην Α.Ε.Κ. θα μείνει η γηπεδάρα. Κακό είναι να βγάλουν κάποιοι λίγα λεφτά;

Για να μην έχεις τύψεις πρόθυμα αποδέχθηκες τον ρόλο του παθητικού χειροκροτητή του «ισχυρού». Έτσι κι αλλιώς «αυτός δεν ξέρει καλύτερα από σένα»; Άλλωστε «ποιος είσαι εσύ που θα του πείς τι να κάνει»;

Γι’ αυτό δεν χολοσκάς και πολύ που σε μια έκταση που ανήκει στην Ερασιτεχνική θα χτιστεί γήπεδο που θα της ανήκει μετά από 49 χρόνια και το οποίο θα εκμεταλλεύονται άλλοι. Ούτε σε προβληματίζει (εσένα που δεν αντιδράς) ότι το προπονητικό θ’ ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος «σήμερα είναι και αύριο δεν είναι». Ειδικά αυτό το τελευταίο ισχύει τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Κυριολεκτικά γιατί κανείς μας δεν γλυτώνει από τους φόρους και τον θάνατο και μεταφορικά γιατί αύριο μπορεί να μην (θέλει να) έχει (όπως δεν ήθελε και πριν) την παραμικρή σχέση με την Α.Ε.Κ. Ποιος σε διαβεβαιώνει, αγαπητέ οπαδέ μου, ότι τότε θα «επιστρέψει» το προπονητικό χωρίς να βγάλει κέρδος είτε στην ομάδα είτε στον επόμενο «Διοικητικό Ηγέτη» που θα πάρει τη σκυτάλη από εκείνον;

Αγαπητέ μου οπαδέ, θα σου ζητήσω να μου κάνεις τη χάρη και να σκεφτείς με την ησυχία σου όλα τα παραπάνω τις επόμενες μέρες (μέχρι να βγούν τα επόμενα σχετικά με το θέμα κείμενα μας). Να θυμάσαι ότι η μη αντίδραση σου σε φέρνει πιο κοντά στους οπαδούς του Γαύρου απ’ ότι νομίζεις και μπορείς να φανταστείς.

Αυτά για την ώρα…

Υ.Γ.1. Τις επόμενες μέρες -και αφού βάλουμε τα πράγματα στη σειρά με την ησυχία μας- θα σου αποκαλύψω ότι έχει σημασία να ξέρεις όχι για να ενημερωθείς, αλλά για να μην μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν ήξερες.

Υ.Γ.2. Μη ξεχνάς, αγαπητέ μου οπαδέ, ότι σε 30 στρέμματα χτίζεται άνετα ένα γήπεδο αντάξιο της Ιστορίας της Α.Ε.Κ. Όχι τίποτα άλλο αλλά όλα δένουν (αν παραστεί ανάγκη).

 

14 Οκτώβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4735 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ REAL ESTATE ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. (ΓΗΠΕΔΟ & ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ)