Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΕΡΙ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ («ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΕΡΙ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
(«ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ»)

Είναι δύσκολο ν’ ανήκεις στην νέα γενιά των αθλητικών συντακτών (ρεπόρτερ) όποιας ομάδας ρεπορτάζ και ν’ αναπαράγεις («γράφτο όπως σου το λέω»). Ακόμα περισσότερο δύσκολο είναι να κάνεις ρεπορτάζ Α.Ε.Κ. και να γράφεις μονίμως το ίδιο παραμύθι (όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα) για το γήπεδο και τις εξελίξεις που βρίσκονται προ των πυλών (anteportasγια του Λατινομαθείς). Ωστόσο δεν πρέπει να έχουμε παράπονο εμείς οι ΑΕΚτζήδες, καθώς υπάρχει μια μικρή ομάδα ανθρώπων που γνωρίζει τι λέει και τι γράφει και ενημερώνει σωστά για το γήπεδο.

Μερικές φορές όμως στην προσπάθεια τους να είναι όσο γίνεται περισσότερο ακριβείς «χάνονται σε λεπτομέρειες» οι οποίες για τον πολύ κόσμο είναι από δυσνόητες ως ακατανόητες, ενώ έχουν αξία μόνο για τους «μυημένους». Σε κάποιες περιπτώσεις οι «λεπτομέρειες» αυτές ελάχιστη επίδραση έχουν στην πραγματικότητα.

Από την άλλη η «επίσημη Α.Ε.Κ.» αναμασά την ίδια κασέτα. Ίσως γιατί και οι ίδιοι έχουν ανάγκη να πεισθούν ότι αυτά που λένε στους υπόλοιπους ισχύουν. Έτσι κι αλλιώς «η επανάληψη είναι η μητέρα κάθε μάθησης» που λέγανε και οι Αρχαίοι. Το πιο πρόσφατο σχετικό παράδειγμα είναι όπως μαθαίνουμε το τηλεφώνημα στελέχους της Π.Α.Ε. (άρα ανθρώπου του «Τίγρη») ο οποίος «διαβεβαίωνε» (όπως και τόσοι άλλοι εδώ και καιρό) τον συνομιλητή του ότι:

«Σε μια βδομάδα ο Μελισσανίδης βγάζει την Άδεια».

(Από τότε που έγινε η συνομιλία έχει περάσει πάνω από μια βδομάδα. Προφανώς εκτός από την Κυβέρνηση και στην Α.Ε.Κ. είτε ζουν βδομάδα με βδομάδα, είτε είναι σε θέση να διαστέλλουν και να συστέλουν τον χρόνο.).

Το χειρότερο όμως είναι ότι λένε χαζομάρες είτε επειδή δεν καταλαβαίνουν πως ακριβώς έχει το πράγμα, είτε επειδή πρέπει να γίνουν πιστευτοί. Μια από αυτές είναι ότι:

«Αν το παραχωρητήριο (του 2015 και όχι του 1934) έχει πρόβλημα, θα φτιάξουμε άλλο».

Για να ξεστομίζουν τέτοιες χαζομάρες συμβαίνει ένα από τα δύο επόμενα ενδεχόμενα:

  • Είτε δεν γνωρίζουν (ενδεχομένως και να μην τους νοιάζει να μάθουν) ποιο είναι το πρόβλημα και άρα πώς να το ξεπεράσουν.
  • Είτε θεωρούν ότι το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί με λεκτικές ακροβασίες («θα φτιάξουμε άλλο»).

Για να μην μένετε στο σκοτάδι, εμείς σημειώνουμε πως το πρόβλημα με το παραχωρητήριο στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» βρίσκεται όχι μόνο στο γεγονός ότι η παραχώρηση έγινε ΔΩΡΕΑΝ (αυτό λύνεται) αλλά και στο ότι στην «Αγιά Σοφιά» δεν υπάρχουν χώροι για όλα τα τμήματα του Σωματείου όπως ορίζει το Ιδρυτικό Καταστατικό του. Το Ιδρυτικό Καταστατικό, το οποίο δεν μπορεί να παρακάμψει κανείς ότι και αν μηχανευτεί. Το τελευταίο εμπόδιο (αν εφαρμοστεί πλήρως ο Νόμος) είναι το παραχωρητήριο να εγκριθεί και από το Δικαστήριο του άρθρου 875 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (Εφετείο). Όλα τα υπόλοιπα είναι «μπουρμπούτσαλα» που θα έλεγε και ο Χάρρυ Κλύνν.

Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε το πείσμα που επιδεικνύουν συνεχίζοντας να επιμένουν στα ίδια και τα ίδια. Σήμερα στο εβδομαδιαίο κείμενο μας για το γηπεδικό -και ενόψει των προσεχών δικών- σημειώνουμε τα παρακάτω ενδιαφέροντα:

  • Η δίκη στο Πρωτοδικείο Αθηνών της αγωγής μέλους της Ερασιτεχνικής που ήταν να γίνει στις 13 Οκτώβρη αναβάλλεται για τις αρχές Νοέμβρη. Συνεπώς η δίκη στο ΣτΕ για την ακύρωση της Απόφασης Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων από τον Σκουρλέτη θα προηγηθεί χρονικά. Η αναβολή της δίκης στο Πρωτοδικείο Αθηνών οφείλεται σε λαλακία της Γραμματείας, η οποία για να μην εκτεθεί για το λάθος της μετέθεσε την εκδίκαση της υπόθεσης.
  • Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δημοσιεύσει την επιστολή του μέλους της Ερασιτεχνικής, το οποίο και έχει καταθέσει την αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών (βλέπε εδώ). Στην επιστολή αυτή γινόταν λόγος για «απένταξη του γηπέδου από τον Φάκελο των Ολυμπιακών Έργων». Τις επόμενες μετά την δημοσίευση της επιστολής μέρες υπήρξε «απάντηση» με την οποία ξεκαθαριζόταν ότι «η κατασκευή του γηπέδου δεν βγήκε ποτέ από τα Ολυμπιακά Έργα». Η περίπτωση αυτή είναι ενδεικτική αυτού που σημειώναμε στην αρχή, μιας και από την πλευρά τους και οι δύο απόψεις είναι σωστές. Μπορεί μεν τυπικά να μην αποχαρακτηρίστηκε ποτέ από Ολυμπιακό Έργο το γήπεδο της Α.Ε.Κ., αλλά με βάση τις τότε εξελίξεις και εκ του αποτελέσματος είναι σαν ν’ απεντάχθηκε, αφού το μεν γήπεδο της Α.Ε.Κ. δεν κατασκευάστηκε τότε και την θέση του πήρε το «Καραϊσκάκης».Κρίνοντας από το αποτέλεσμα -και από την άποψη του οπαδού- είναι σαν να «βγήκε» από το φάκελο.
  • Τέλος ακούγεται (και εμείς ήδη το ψάχνουμε με τον δικό μας «πουθενάδικο» τρόπο) ότι η Γραμματεία Νομοθετικού εξέδωσε την (έγγραφη) απάντηση της σχετικά με το Ιδιοκτησιακό του νέου γηπέδου και το ερώτημα που της είχε τεθεί. Δηλαδή αν η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» έχει δικαίωμα να καταθέσει φάκελο για την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας. Αν όσα ακούγονται έχουν βάση και με δεδομένο ότι η «επίσημη Α.Ε.Κ.» δεν έχει διαρρεύσει τίποτα σχετικά με το ζήτημα, είναι ευνόητο να υποθέσουμε ότι η απάντηση δεν θα είναι ευνοϊκή για το «Σχέδιο Μελισσανίδη». Αν ισχύουν, βέβαια, όσα ακούγονται.

Αυτά προς το παρόν. Τα υπόλοιπα στο επόμενο κείμενο μας. Πρέπει όμως να σας προειδοποιήσουμε να είστε όλοι σας προσεκτικοί (φανατικοί και μη) με όσα θα γραφτούν (αλλά κυρίως θα ειπωθούν δήθεν «εμπιστευτικά») το επόμενο διάστημα γιατί απ’ ότι ακούγεται κάποιοι έχουν εντολές να μας βάλουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας (και να φανεί σαν «αυθόρμητη» αντίδραση). Γι’ αυτό «μη μασάτε» μ’ ότι σας σερβίρουν όσοι συνεχώς διαψεύδονται στις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις τους.

 

8 Οκτώβρη 2016
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 3809 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΕΡΙ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ («ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ»)